המנבו של פלדמן

10 עובדות על מנבו
  •  1. הכי פופולארי בישראל

    ישראל היא המדינה בה נמכרת כמות קרמבואים הגדולה ביותר בעולם.

    בישראל נאכלים כ - 50 מיליון קרמבואים בעונה שנמשכת כ - 6 חודשים, בממוצע 10 קרמבואים לאדם.

     

  • 2. לא ישראלי

    לפני 200 שנה בארצות הקרות מאוד גרמניה ודנמרק הגו את הרעיון הנפלא שנקרא קרמבו (אנו קוראים לו מנבו). הייצור המסחרי בארץ של הקרמבו התחיל בתחילת שנות ה - 60.

     

  • 3. משמעות השם מנבו

    גלידות פלדמן החלו לייצר את המנבו בשנת 1965, כאשר נפתח המפעל באזור התעשייה ברחובות. את השם "מנבו" המציא מייסד המפעל מר פדיה פלדמן ז"ל. משמעות השם "מנבו": מן שנתן אלוקים לבני ישראל – בתוכו. מן-בו.

     

  • 4. ממתק של חורף

    איך יודעים שבא החורף? לא בגלל הגשם, לא בגלל הטמפרטורה, וגם לא הופעת הנחליאלי, אלא לפי אריזות המנבו שצצות בכל חנות מכולת. המנבו בארץ משווק בחורף בלבד, לא משום שאין לו ביקוש באביב ובקיץ אלא משום שבטמפ' גבוהות הקצף מתייבש ומתקבל מרקם צמיגי.

     

  •  5. הרכב המנבו

    המנבו מורכב מביסקוויט פריך במיוחד, קצף מחלבון ביצה (אלבומין) עם סירופ סוכר, חומרי טעם וריח, צבעי מאכל טבעיים וציפוי "צימקאו". המנבו מכיל 96 קלוריות בלבד!

     

  •  6. תהליך הייצור

    המנבו מיוצר במכונה ארוכה. שני מכלים מזינים את המכונה, באחד מהם יש תמיסת סוכר, ובשני תמיסת חלבון ביצה (אלבומין). החומרים מועברים למיכל הקצפה, אליו מוזרם אוויר בלחץ, עד לקבלת קצף קשה ויציב. הקצף מועבר למכונה המזריקה כדורי קצף על העוגייה הפריכה. המנבואים עוברים תחת מפל שוקולד, המכסה אותם במעטה של שוקולד נוזלי וחם, משם הם עוברים דרך מנהרת קירור על מנת שהציפוי יתקשה מייד.

     

  •  7. אריזת המנבו

    בסוף פס הייצור המנבואים נעטפים ידנית אחד אחד, וזאת משום שאין מכונה עדינה מספיק המסוגלת לעטוף את המנבו מבלי למעוך אותו. על קו הייצור יושבות עוטפות מיומנות שקצב עבודתו מסחרר – 2 שניות לכל מנבו.

     

  •  8. מנבו בטעמים

    הטעמים הפופולאריים והכי נמכרים הם וניל (60% מהמכירות) ואחריו מוקה. במהלך השנים שיווקנו את המנבו במגוון טעמים: פטל, בננה, ריבת חלב, קפה ועוד.

     

  •  9. איך אוכלים מנבו?

    מתחילים מהעוגייה? אולי מהקצף? מקלפים את השוקולד? ואולי בתוך פיתה? לאכול מנבו זו מומחיות כמעט כמו לפצח גרעינים! לכל אחד יש את השיטה שלו. יש את אלו שמקלפים את השוקולד בזהירות ואז מלקקים את הקצף עד העוגיה ורק אז אוכלים את העוגייה 

    יש את אלו שנוגסים בעדינות את ה"שפיץ" ואז מוצצים ברעש את המילוי. כשהמנבו מתרוקן, אוכלים את השוקולד או שאוכלים את המנבו  כמו ביצה רכה עם כפית. יש אפילו כאלו שמכניסים את המנבו לתוך פיתה, מועכים ומקבלים כריך עם שוקולד וקצפת.

     

    כ-70% מהישראלים מעדיפים לאכול אותו מלמעלה - קודם את הקצף ואח"כ את העוגייה, כ-15% מעדיפים לאכול קודם את העוגייה ורק אח"כ את הקצף, כ-10% אוכלים יחד את הקצף והעוגייה ולכ-5% לא ממש משנה מה קודם למה.

     

  • 10. איך שומרים על מנבו טרי?

    בחברת "הגלידות של פלדמן" פיתחו מתכון ייחודי המאפשר להקפיא את המנבו ולשמור על טריותו. על אריזות המנבו ישנה המלצה לשמור בהקפאה ולהפשיר מספר דקות לפני האכילה – פעולת ההקפאה שומרת על טריות המוצר לאורך זמן! אם לא ניתן להקפיא - מומלץ לשמור במקרר בטמפרטורה ממוצעת של כ- 4 מעלות.